Българският премиер заяви пред бизнес телевизията  CNBC, че руският президент

...
Българският премиер заяви пред бизнес телевизията  CNBC, че руският президент
Коментари Харесай

Премиерът Петков пред CNBC: Путин трябва да внимава, когато използва природния газ като оръжие

Българският министър председател съобщи пред бизнес телевизията  CNBC, че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През би трябвало да внимава с потреблението на енергийните доставки като оръжие.

" Трябва да внимава, когато употребява газа като оръжие, тъй като може да загуби вечно клиенти ", споделя Петков пред Силвия Амаро от CNBC по време на Световния стопански конгрес. 

" Сега гледаме да диверсифицираме напълно доставките от " Газпром ", показва той.

CNBC припомня, че преди няколко седмици България взе решение, че няма да заплаща съветския газ в рубли, както изиска Москва, защото това съставлява нарушаване на контракта. От своя страна Русия спря доставките на газ за страната ни.

Българският министър председател също по този начин сподели пред CNBC, че не съжалява за решението да отхвърли настояването на Москва, като означи, че страната ни е посочила на Путин, " че България може да остане постоянна, че газовата взаимозависимост не може да бъде метод да се въздейства на външната ни политика, че ние, като европейци, можем да устоим при слагане под напън ", споделя той.

България беше подвластна на 95% от вноса на природен газ от Русия, припомня CNBC. 

Според, отказвайки се от съветския газ, България към този момент е заела лидерска позиция в Европейския съюз, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР